вівторок, 5 грудня 2023 р.

Календатика

Замовляйте унікальний перекидний історично-математичний календар — Календатика!

Календатика поєднує непоєднуване: контент водночас для «технарів» і «гуманітаріїв». Наскільки цей поділ умовний ви зможете переконатись відкривши для себе Календатику. 

Сутність проєкту криється в самій назві: це втілена у формі перекидного календаря підбірка задачок з математики за сюжетами української історії.

⚡️КАЛЕНдар + ДАТи + матемАТИКА⚡️

Можливо, ви завжди вважали себе гуманітарієм і математика залишалась незрозумілою або, навпаки, в історії втрачали цікавість через переобтяження датами і фактами. Але не поспішайте з висновками, дозвольте вас переконати у тому, яким захопливим може бути це поєднання.

У деяких людей цікавість до історії прокидається змалечку. Хтось із захопленням може слухати перекази старших людей, хтось — змальовує історичні мапи у роздумах про загублені скарби, а хтось — поринає у світ історичної реконструкції. Проте, далеко не всі. Дуже багатьом уроки історії в школі видаються нудними, перенасиченими датами, які вимагають заучувати на пам’ять і подробицями життя людей, які давно повмирали, в той час, як за вікном вирує справжній сучасний світ. Але із часом може прокинутись бажання розібратись в причинах тих чи інших подій, дослідити історію винаходів чи походження власних захоплень. А коли усю країну охоплює вир війни за незалежність, коли потреба вивірити власну ідентичність стає настільки актуальною, що прагнення дослідити власне коріння і зрозуміти закономірності стосунків з агресивним сусідом стає особливо нагальним.

Календатика може стати захопливим першим кроком у відкритті історії, скласти тягле і цілісне відчуття ланцюжка подій. Кожний новий день календаря ніби нанизує нову намистинку в низочку історії: від доісторичних часів до сучасності.

Коли йдеться про вивчення математики, намагаються знайти якесь практичне пояснення  —  рахувати гроші чи відсотки в банку. Допомогти дитині в школі, тренувати мозок для профілактики деменції, розвивати критичне мислення і розпізнавати маніпуляції тощо. Але головне те, що математика дарує особливий вид задоволення, схоже на кайф від проходження квестів і розв'язування головоломок. Яке може ви можете відчути з Календатикою. В ній задачі  за складністю не перевищують рівень 6 класу - це порівняння кількостей, знаходження площі, швидкості, тривалості тощо, трохи відсотків, пропорцій, задач на логіку. А починаючи з 1 січня на сторінці @BeMyValency в Instagram та на сторінці за qr-кодом в Календатиці з'являються розв'язки до задач.

Кому можна подарувати Календатику?

  • собі :) для змістовного проживання року
  • патріотичним друзям та тим, хто зацікавився українською історією
  • учням середньої та старшої школи
  • тим, у кого є діти-підлітки, для нових приводів для спілкування
  • тим, хто любить логічні і математичні задачки
  • колегам до корпоративного свята
  • волонтерам, військовим, ветеранам, які зараз творять нашу історію
  • батькам-пенсіонерам, які свого часу вивчали історію зовсім іншу.

Почніть новий рік з Календатикою! Дозвольте змінити ваш погляд на математику та історію!

Вартість 500 грн
Замовити Календатику можна тут 

Дякую усім, хто доклався до витілення цієї ідеї:

⚡ Тексти задач — Валентина Мержиєвська
🎨 Малюнки і верстка — Анна Сержант
📜 Історична консультація — Тетяна Швидченко
✏ Редагування — незмінна Марія Горбач
🖍 Коректура — Ната Коваль
🧮 Розв'язки — Ірина Мартиненко (так! щодня наступного року ми плануємо викладати розв'язки до кожної задачі)

Немає коментарів:

Дописати коментар