вівторок, 22 березня 2022 р.

Освіта впродовж життя

Коли ми записували цей епізод ще до війни, то говорили більше про невимушений розвиток, про відкритість до нового, про самовираження і розкриття потенціалу. Але нині, в умовах війни, освіта впродовж життя набула нового виміру. 

Опанування навичок виживання, обладнання сховищ, тактичної медицини. Здобуття військових спеціальностей, розрізнення військової техніки. Вивчення іноземних мов, пошук нових професій - все це стало необхідністю для кожного, а не лише заняттям за вибором. І це тільки початок. Майбутня відбудова країни потребуватиме глибокої фаховості і професіоналізму і неймовірного розмаїття знань - і гуманітарних (осмислення досвіду, міжнародна дипломатія, дослідження суспільства, формування національної пам'яті тощо), і технічних (архітектура, транспорт, відновлення промисловості, підтримка фермерства та інше), і організаційних. 

З тими моїми учнями, кому вдалось виїхати за кордон, ми говоримо про те, щоб використати цей час для прокачки себе, для здобуття освіти, якщо вже для українців відкриваються закриті раніше двері, і для напрацювання соціальних зв'язків. Все це дуже знадобиться по поверненні.

Це завершальний епізод другого сезону подкасту Валентність. Коли і яким буде його продовження - побачимо.

🎧 Слухайте:
youtube
google podcast

Немає коментарів:

Дописати коментар